Siiri Koski

Rajaportin akupunktioterapeutti Siiri Koski Akupunktio ja moksibustio, sekä Ayurvedinen pää- ja kasvohieronta Pispalan valtatie 9, 33250 Tampere puh. 044 097 1985 koski.siiri@gmail.com

  • Hoidot sopimuksen mukaan

Siiri Koski, perinteisen kiinalaisen lääketieteen terapeutti

Olen opiskellut perinteistä kiinalaista lääketiedettä Tampereen Neijing-koulussa. Käyn edelleen aktiivisesti seminaareissa ja kehitän osaamistani jatkuvasti. Ayurvedisia hoitoja olen opiskellut Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa. Olen alunperin lähihoitaja, ja työskennellyt mm. mielenterveyshoitajana psykiarisissa sairaaloissa.

Akupunktio ja moksibustio

Akupunktio on osa perinteistä kiinalaista lääketiedettä, joka on ikivanha itämainen hoitomenetelmä. Siitä on apua useimpiin vaivoihin, niin henkisiin kuin fyysisiinkin. Hyviä hoitotuloksia saadaan mm. selkäsärkyihin, päänsärkyihin, unettomuuteen ja stressiin. Lisäksi akupunktio on erinomainen hoitomuoto sairauksien ennaltaehkäisyssä sekä hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Akupunktio ja moksibustio perustuvat ihmisen energeettisen kehon säätelemiseen. Moksibustio on miellytävän tuntuista akupunktiopisteiden lämmittämistä, tavallisesti pujon tuhkasta valmistetulla moksasikarilla. Hoidossa käytettävät neulat ovat erittäin ohuita (n. 0,22mm). Hoitomuotona voi olla myös energeettinen hieronta, eli akupainanta.

Hoitotavan valinta on aina yksillöllinen, ja perustuu ihmisen kokonaisvaltaiseen tilanteeseen. Ensimmäisellä hoitokerralla perehdytään potilaan tilanteeseen haastattelulla, ja selvitellään kokonaistilannetta monelta eri näkökantilta. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen diagnostiikkaan kuuluu myös pulssin tunnustelu sekä kielen ja ihonvärin tarkastelu.

Haastattelu kestää 30 - 60 min, itse hoito vuodenajasta riippuen 20 - 60 min. Parhaat tulokset saadaan, kun aloitetaan kolmen peräkkäisen päivän hoitosarjalla, jonka jälkeen jatketaan säännöllisellä hoitorytmillä, jota harvennetaan sitä mukaan, kun vaivat helpottavat ja olo kohenee.

Ayuredinen pää- ja kasvohieronta

Ayurvedinen pää- ja kasvohieronta muodostuu sarjasta hierontaliikkeitä, taputuksia ja tukistuksia. Niillä käsitellään rytmikkäästi ja tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hartiaseutu, olkavarret, niska, selkä ja pää sekä kasvot. Ayurvedinen hieronta muun muassa rentouttaa lihaksia, helpottaa migreeniä ja jännityspäänsärkyä, rauhoittaa mieltä ja kirkastaa ajatuksia.

Hoito kestää noin tunnin. Asiakas istuu aluksi tuolilla ylävartalo riisuttuna, pyyhkeeseen kiedottuna. Hoito alkaa pään, niskan ja selän hieronnalla. Tämän jälkeen asiakas pääsee selinmakuulle lämpimän huovan alle, jolloin hierotaan kasvojen ja pään aluetta. Myös korvalehdet hierotaan. Hoito muistuttaa intialaista päähierontaa, mutta painopiste on enemmän kasvoissa ja hoito on hellävaraisempaa.

Hoidossa käytetään hierontaöljyä. Koska hiukset jäävät hoidosta öljyisiksi, kannattaa tehostaa hoidon vaikutuksia ja käydä hoidon jälkeen saunassa.

Sekä akupunktio että ayurvedinen pää- ja kasvohoito ovat erinomaisia aineettomia lahjoja joko itselle, puolisolle tai ystävälle. Ne ovat lääkkeettömiä ja ihmisen yksilönä huomioon ottavia hoitomuotoja, joiden avulla voi helpottaa monenlaisia kiputiloja, kohentaa itsetuntemusta, ennaltaehkäistä sairauksia ja lisätä kokonaisvaltaista hyvää oloa.

Lisää tietoa löydät osoitteesta inhimillinenvastaanotto.fi
Inhimillinen vastaanotto löytyy myös facebookista.
Ajanvaraus puhelimitse numerosta 0440971985 tai sähköpostilla koski.siiri@gmail.com