Rajaportin akupunktioterapeutti Siiri Koski Akupunktio ja moksibustio, sekä Ayurvedinen pää- ja kasvohieronta Pispalan valtatie 9, 33250 Tampere puh. 044 097 1985 koski.siiri@gmail.com

  • Hoidot sopimuksen mukaan

Rajaportin hieroja Tuomas Tolpo koulutettu hieroja Pispalan valtatie 9, 33250 Tampere puh. 050 568 0735 tuomas.tolpo@gmail.com

  • Hieronta sopimuksen mukaan

Saunahoidot Johanna Linna www.wellnesshoitola.fi puh. 050 4940 501

  • Saunahoidot tilattavissa tilaussaunojen yhteyteen

Siiri Koski, perinteisen kiinalaisen lääketieteen terapeutti

Olen opiskellut perinteistä kiinalaista lääketiedettä Tampereen Neijing-koulussa. Käyn edelleen aktiivisesti seminaareissa ja kehitän osaamistani jatkuvasti. Ayurvedisia hoitoja olen opiskellut Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa. Olen alunperin lähihoitaja, ja työskennellyt mm. mielenterveyshoitajana psykiarisissa sairaaloissa.

Akupunktio ja moksibustio

Akupunktio on osa perinteistä kiinalaista lääketiedettä, joka on ikivanha itämainen hoitomenetelmä. Siitä on apua useimpiin vaivoihin, niin henkisiin kuin fyysisiinkin. Hyviä hoitotuloksia saadaan mm. selkäsärkyihin, päänsärkyihin, unettomuuteen ja stressiin. Lisäksi akupunktio on erinomainen hoitomuoto sairauksien ennaltaehkäisyssä sekä hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Akupunktio ja moksibustio perustuvat ihmisen energeettisen kehon säätelemiseen. Moksibustio on miellytävän tuntuista akupunktiopisteiden lämmittämistä, tavallisesti pujon tuhkasta valmistetulla moksasikarilla. Hoidossa käytettävät neulat ovat erittäin ohuita (n. 0,22mm). Hoitomuotona voi olla myös energeettinen hieronta, eli akupainanta.

Hoitotavan valinta on aina yksillöllinen, ja perustuu ihmisen kokonaisvaltaiseen tilanteeseen. Ensimmäisellä hoitokerralla perehdytään potilaan tilanteeseen haastattelulla, ja selvitellään kokonaistilannetta monelta eri näkökantilta. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen diagnostiikkaan kuuluu myös pulssin tunnustelu sekä kielen ja ihonvärin tarkastelu.

Haastattelu kestää 30 - 60 min, itse hoito vuodenajasta riippuen 20 - 60 min. Parhaat tulokset saadaan, kun aloitetaan kolmen peräkkäisen päivän hoitosarjalla, jonka jälkeen jatketaan säännöllisellä hoitorytmillä, jota harvennetaan sitä mukaan, kun vaivat helpottavat ja olo kohenee.

Ayuredinen pää- ja kasvohieronta

Ayurvedinen pää- ja kasvohieronta muodostuu sarjasta hierontaliikkeitä, taputuksia ja tukistuksia. Niillä käsitellään rytmikkäästi ja tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hartiaseutu, olkavarret, niska, selkä ja pää sekä kasvot. Ayurvedinen hieronta muun muassa rentouttaa lihaksia, helpottaa migreeniä ja jännityspäänsärkyä, rauhoittaa mieltä ja kirkastaa ajatuksia.

Hoito kestää noin tunnin. Asiakas istuu aluksi tuolilla ylävartalo riisuttuna, pyyhkeeseen kiedottuna. Hoito alkaa pään, niskan ja selän hieronnalla. Tämän jälkeen asiakas pääsee selinmakuulle lämpimän huovan alle, jolloin hierotaan kasvojen ja pään aluetta. Myös korvalehdet hierotaan. Hoito muistuttaa intialaista päähierontaa, mutta painopiste on enemmän kasvoissa ja hoito on hellävaraisempaa.

Hoidossa käytetään hierontaöljyä. Koska hiukset jäävät hoidosta öljyisiksi, kannattaa tehostaa hoidon vaikutuksia ja käydä hoidon jälkeen saunassa.

Sekä akupunktio että ayurvedinen pää- ja kasvohoito ovat erinomaisia aineettomia lahjoja joko itselle, puolisolle tai ystävälle. Ne ovat lääkkeettömiä ja ihmisen yksilönä huomioon ottavia hoitomuotoja, joiden avulla voi helpottaa monenlaisia kiputiloja, kohentaa itsetuntemusta, ennaltaehkäistä sairauksia ja lisätä kokonaisvaltaista hyvää oloa.

Lisää tietoa löydät osoitteesta www.inhimillinenvastaanotto.fi
Inhimillinen vastaanotto löytyy myös facebookista.
Ajanvaraus puhelimitse numerosta 0440971985 tai sähköpostilla koski.siiri@gmail.com

Tuomas Tolpo, Koulutettu hieroja

Tarjoan klassista hierontaa, urheiluhierontaa ja turvehoitoja yksilöllisesti sinun tarpeitasi ajatellen.

KLASSINEN HIERONTA on hyvä keino rentoutua ja poistaa lihaksista jännitteitä, jolloin myös verenkierto paranee poistaen päänsärkyä, stressiä ja lihaskipuja. Hieronta toimii tehokkaimmin säännöllisesti otettuna tai kuuri muotoisesti, mutta jo yksikin kerta helpottaa ja tuo hyvän olon.

URHEILUHIERONTA valmistaa lihaksia urheilusuoritukseen lisäten suorituskykyä sekä palauttaen niitä suorituksen jälkeen. Urheiluhieronta poistaa lihaksista jännitteitä ja kuona-aineita. Sillä vaikutetaan lihasten venyvyyteen, nivelten liikkuvuuteen, vammojen ehkäisyyn ja hoitoon sekä yleiseen hyvinvointiin.

TURVEHOITO on hoitokeino, jossa käytetään turvetta kehon rentouttamiseen ja puhdistamiseen. Se on tehokas hoitomuoto mm. reumaattisten särkyjen lieventämiseen ja tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin. Hoitoturve helpottaa iho-ongelmia, kuten psoriasista, aknea, atooppista ihottumaa ja hiuspohjan ongelmia. Sitä käytetään myös vaihdevuosivaivoihin, selluliitin poistoon ja rasitusvammojen hoitoon.

Turvehoidossa selän alueelle levitetään lämmin turve. Turve peitetään kelmulla ja lämpöpakkauksilla ja annetaan sen bioaktiivisten ainesosien vaikuttaa. Samalla hierotaan halutessasi jalat, kädet tai pää. Syvälle asti lämmenneet lihakset hierotaan huolella. Hoidon aikana turve pestään pois eikä erillistä peseytymistä tarvita.

Käyttämäni hoitoturve on syvältä suosta käsin nostettua tuhansia vuosia vanhaa rahkasaraturvetta. Se on tutkittu puhdas luonnontuote, jossa ei ole mitään lisäaineita.

Sekä urheiluhieronta, klassinen hieronta että turvehoidot soveltuvat kaikille iästä, koosta tai urheilutaustasta riippumatta. Turvehoidon ja hieronnan voit myös yhdistää saunomiseen.

Minulla on koulutetun hierojan ammattitutkinto Tampereen Urheiluhierojakoulusta. Toimintaani valvoo Valvira ja minua koskee terveydenhuoltoalan vaitiolovelvollisuus.

Ota yhteyttä ja varaa aika tai kysy jos jokin asia hoidoissa askarruttaa.

Tuomas Tolpo
050 568 0735
tuomas.tolpo@gmail.com